info@dehoogehoeve.nl - 050-403 22 99 - Hogeweg 1- 9801TG - Zuidhorn

Honden

We staan met liefde en aandacht klaar voor uw dier(en)

Uitlaten

Tijdens het verblijf wordt de hond in een groep of apart, minimaal vier keer per dag, uitgelaten op een speelweide ( min. 3 keer overdag en ‘savonds 1 keer. ). Deze speelweides zijn voorzien van een grasveld, grote zandbank en in de zomer waterbadjes.

Wij streven er na om de honden zo lang mogelijk per uitlaatronde uit te laten, de duur van de uitlaatrondes is afhankelijk van het weer en de bewegingsbehoefte van de honden. Om de honden voldoende hersteltijd te geven, zijn er vaste rusttijden. Wij hanteren daarom ook aangepaste openingstijden zodat de honden voldoende rust krijgen.

Voeding

De honden worden hier standaard twee keer per dag gevoerd, indien nodig kan hier van worden afgeweken. Wij voeren de honden krokante brokken van Hills’ of Biofood, of geperste brokken van Carnis.

Mocht je hond een speciaal dieetvoer krijgen of is de hond gevoelig of kieskeurig,  dan adviseren wij om ruim voldoende van uw eigen brokken mee te geven. De meeste honden verbruiken tijdens hun verblijf in het pension meer energie en hebben daardoor extra voer nodig. Indien u eigen voeding meebrengt wilt u dit dan in een ton of in de originele voerzak met maatbeker meebrengen. Voeding (i.v.m. het milieu en mogelijkheid om de hond extra te voeren) liever niet per maaltijd in zakjes verdelen.

Voorwerpen

Geen eigen voorwerpen zoals; voerbakken, manden, kleden en speelgoed mee nemen. Dit in verband met het zoek of stuk raken van je spullen. Alles wat je hond nodig heeft is hier aanwezig.

Het is wel mogelijk een oude handdoek of t-shirt mee te geven voor de geur. Wij kunnen niet garanderen dat je deze (ongeschonden) terug krijgt.

Honden samen of solo

In overleg wordt je hond tijdens het verblijf zoveel mogelijk samen gehuisvest, Om de kans op een passende soortgenoot te vinden, kijken wij naar grootte, leeftijd, geslacht, energieniveau en gedrag. Het is erg belangrijk kenbaar te maken bij het brengen van je hond, of hij het gezelschap van een andere hond waardeert. Bij twijfel of de hond goed samen kan, zullen wij de hond apart huisvesten. Omdat wij ook honden van andere eigenaren opvangen kunnen wij bij twijfel helaas niet testen of uw hond goed samen kan met andere honden.

Als je hond samen kan met een soortgenoot, wordt hij eerst apart gehuistvest. Op een rustig moment volgt de kennismaking met de andere hond. Wij zijn met het koppelen erg zorgvuldig om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Desondanks kunnen er wel incidenten voorkomen.  

Uitzondering rassen

Sommige rassen doen we niet samen in verband met een te hoog risico op incidenten.

Dit zijn de (kruising) hoog-risico / vecht- en waakrassen. Deze honden worden apart gehuisvest en apart van andere honden uitgelaten. U kunt bij ons altijd informeren of uw hond onder de rassen valt die wij apart huisvesten. In het hoogseizoen hebben wij voor deze rassen maar een beperkt aantal plaatsen.

Medicatie

Het toedienen van medicatie hoort er voor ons bij. Mocht er intensievere zorg nodig zijn, dan kun je het beste even contact met ons opnemen om het een en ander te bespreken. Indien wij inschatten dat we deze zorg niet kunnen geven, kunnen wij het dier weigeren.

Het is belangrijk dat je voldoende medicatie in originele verpakking meebrengt voor de periode van het verblijf in het pension. Maak bij het brengen van je dier duidelijk kenbaar (schriftelijke instructies) wat de bijzonderheden zijn en wat voor (extra) zorg uw dier nodig heeft.

De Hooge Hoeve staat in nauw contact met Dierenartenpraktijk Zuidhorn. Minstens één maal per week bezoekt de dierenarts het pension om de gezondheid van de dieren te controleren.

Dagopvang

Werkt u een aantal dagen per week en wilt u de hond liever niet de hele dag alleen thuislaten? Onze dagopvang is dan de perfecte oplossing. Aan het einde van de dag haalt u een blije en tevreden hond op. Voor dagopvang hanteren wij speciale prijzen afhankelijk van hoe vaak u de hond per maand brengt. Hierbij geldt dat u de hond minimaal 1 dag per week brengt. Wilt u incidenteel uw hond naar de dagopvang brengen ( minder dan 1 keer per week ) dan hanteren wij onze normale tarieven en openingstijden. 
Meer informatie over onze dagopvang kunt u aanvragen via onze mail ( info@dehoogehoeve.nl )

"Onze hond heeft er een heel goed verblijf gehad. Ze is al heel oud en liep bijna niet meer, maar na het verblijf in de Hooge Hoeve loopt ze beter en is fitter. Zeer aan te bevelen."
Joop Weening
Klant
Sluiten